20 ianuarie 2009

Traim in Romania... si asta ne ocupa toata intimitatea...

Iata-ne ajunsi cu bine (unii mai mult, altii mai putin) si in minunata data de 20 ianuarie 2009. Pe langa multe alte evenimente care mai de care mai pompoase, aceasta zi se bucura si de intrarea in vigoare a ultimei nascociri democratice a conducatorilor nostri breji. Nici n-am apucat a deschide bine ochisorii in lumina lui 2009, nici n-am facut mai mult de doi pasi in roua si prospetimea acestui nou an, dar iata ca ne trezim loviti violent in orgoliu nostru de cetateni de catre scumpii nostri alesi. Palma vine sub forma eleganta a unei noi legi. Pe scurt, toate activitatile de comunicare inter-umane, fie ele pe calea undei radio sau sub forma binara printr-un fir (telefonie - toti operatorii, internet - toti operatorii), vor fi sub continua supraveghere, vor fi stocate si arhivate pe o durata de 6 luni (de parca ar putea verifica cineva aceasta perioada), iar toate informatiile legate de durata, localizare in timp si spatiu, persoane implicate si eventual continutul - folosibil eventual in instanta (chiar daca asta nu scrie, asta se va face) - toate vor intra in posesia domnilor de la serviciile de informatie si securitate nationala. Ei, nu-i minunat?

Asadar...
Dragi criminali care puneti la punct o lovitura, dragi psihopati care terorizati oameni prin telefon sau mail, dragi teroristi care doriti sa achizitionati arme de distrugere (in masa, in scaun, in garaj sau in sufragerie), dragi domnisori si domnisoare care apeleaza si/sau raspund la linia fierbinte, dragi pasionati de pornografia pe internet (cei de la-bar), dragi persoane care practica sexul la telefon (sunt si de astia, si inca multi) cu partenerul dumnealor iubit, dragi indragostiti ce pierdeti ore intregi la telefon si draga "telefon-fix/mobil" de la scoala... Sunteti suspecti! Sunteti urmariti si cineva stie cine, cand, de unde, cu cine, cat, cum si eventual ce comunicati! Voi lasa la latitudinea fiecaruia sa arecieze gravitatea acestei situatii, caci nu-mi permit sa iau in ras statul roman (si acest post va fi stocat desigur undeva la SRI). Glumeam, voi comenta putin, desi paranteza facuta este perfect adevarata. De comentat, nu prea e ce. E o situatie care face mult mai mult rau decat bine. E o situatie ce ne inchide pe toti in niste cutii negre cu dovezi ale existentei noastre. (pentru cei ce s-au gandit sa-si faca un jurnal si n-au avut ocazia, statul roman a gasit solutia!) Nemaiminunat!
Zoo! Romania Reality Show! Ro-pet show! Big BrotherS! (is chiar mai multi frati). Nu imi convine si vor fi multi ca mine. Pentru voi, zic doar atat: n-avem ce face efectiv! Solutia va veni in timp, daca si ceilalti isi vor deschide ochii!

Prin urmare...
Pana la rezolvarea crizei, iata niste sfaturi practice utile pentru romanii constienti:
- aruncati-va telefonul, cartela si taiati cu incredere cablul de la net.
- cumparati-va un uliu, un porumbel voiajor, o vulpe, un soim, un vultur, o bufnita sau macar un pescarus sau sobolan.
- apelati la serviciile unui dresor profesionist pentru a transforma vietatea intr-un mijloc de comunicare al evului mediu.
- cumparati-va (scoateti din sertare) stilouri, foi si hartie pentru o corespondenta ceva mai moderna.
- iesiti la iarba verde si vorbiti cu prietenii fata in fata, nu pe internet. (va fi mult mai bine)
- orice forma de manifestare a unui protest sau macar de informare a celor care nu stiu e de mare ajutor.
- pentru teroristi: cumparati antrax sau cianura si folositi plicuri; in cazul dorintei de arme de foc, mergeti direct la sursa.
- pentru statul roman: hai sictir!
- pentru cei ce cred ca este o masura buna: idem!

In concluzie...
Desi pe un ton mai putin formal si scris mai in spirit de gluma, acest articol reprezinta o nedreptate ce se intampla chiar sub ochii nostri. Conducatorii dau dovada inca o data ca se poate ca nesimtirea sa fie chiar publica si fara rusine. Asa ca fiti mai atenti ce, cand, unde si cu cine vorbiti la telefon sau prin mail. Desi este intimitatea voastra, poate fi folosita impotriva pripriei voastre persoane, daca sunt gasite niste circumstante atenuante. Justitia e oarba, nu? Ei, romanii nostrii au vrut sa o dezlege la ochi. Sunt curios ce o sa iasa din tot balamucu asta.

Deci, sa fiti cuminti si aveti grija cand spuneti/scrieti data viitoare "te iubesc"(sau lucruri mai personale si.sau incriminatoare)! Cineva s-ar putea amuza pe seama voastra si chiar v-ati putea trezi cu o a treia voce punand intrebari din senin. Dupa cum ziceam, mergem spre autodistrugere, inventand din ce in ce mai multe metode.

Merci ca v-ati obosit ochii si sper ca v-am ajutat/amuzat.

Traim in Romania... si asta ne oftica tot timpul...
Va multumesc mult, la revedere!
Andrei C.

10 comentarii :

  1. Dacă spui lucruri "mumoase" unei minore la telefon cred că te poţi trezi şi cu Poliţia pe cap. Procuratura, medicul ginecolog, psiholog... vai... o să fie distractiv :X
    De porc rău legea :-L

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe. Iata-ne in 2009 si iata-ma citind pentru prima oara un post (aproape) intreg de-ale tale (citind printre randuri in unele situatii). Pana la urma... nu inteleg o chestie: Cu ce te afecteaza legea asta pe tine personal? Cu ce te afecteaza legea asta pe tine, Lucian? Cu ce afecteaza legea asta pe oricare din noi, oamenii mici, marunti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca nu va fi ceva vizibil, poate ca nu va fi ceva brusc, dar va avea efecte pe termen lung. Tu om mic, eu om mic, poate ca ne-om trezi candva mai mult decat atat, sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare cu ce ne poate deranja?
    Simplu, e o masura de "regim comunist" cand noi, pardon, statul se vrea a fi o "democratie".
    Adica unde e libera exprimare a omului?
    De exemplu, poate o anumita persoana, dintr-un anumit judet al tarii, i se adreseaza iubitului cu un apelativ .. mai neobisnuit si-i spune de dimineata pana seara in fiecare convorbire/mesaj "teroristule", sau eventual, o tipa draguta frumoasa si devreme-acasa primeste un mesaj de la iubitul ei cu textul " Iubito vreau sa te arunc in aer", cu sens peiorativ de exemplu.
    Oare cu ce ne-ar putea deranja pe noi oamenii marunti? Pentru ca pe langa majoritatea legilor aberante, deja existente, ne mai bucuram de inca una. Yupee! Ce bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Auzi, tu nu cumva esti de la SRI?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur.
    Poate tie iti place sa fii controlat, eventual ca masura viitoare sa ai camere instalate in casa.
    In fine, libera exprimare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai dar nu va controleaza nimeni. Nu va ia nimeni dreptul la libera exprimare. Pe bune, iesiti din cutia in care ati fost bagati cu totii. Inteleg ca s-a facut mare valva pe tema asta dar, la urma urmei, cu ce va afecteaza???

    RăspundețiȘtergere
  8. Libera exprimare ti-era adresata tie.

    RăspundețiȘtergere