25 ianuarie 2010

Pentru ca

noi nu existam...

Am mii... Aveti mii... Au mii... Exista o infinitate. Vin si pleaca in prea putin timp, iar unele dor extrem de mult cand dispar. Unele sunt rare, altele sunt mult prea monotone si banale. De unele ne bucuram foarte mult si vrem sa le inramam. Unele ne ofera speranta si o solutie de a merge inainte. Unele ne pun bete in roate si drept urmare le detestam si regretam. Toate sunt legate intre ele si intre noi, toate ne fac ceea ce suntem, ceea ce stim, ceea ce putem, ceea ce vrem, ceea ce traim. Noi suntem ele, caci carnea noastra e doar un suport pentru ele. Unii sunt prosti, la fel ca si ele. Unii revolutioneaza, la fel ca si ele. Daca nu v-ati dat seama, va spun eu... ideile. Suntem niste idioti. Suntem ceea ce gandim si exteriorizarea impecabila unui plan ideologic perfect. Suntem masca unei idei. Fatada. Zidul in spatele caruia ea se ascunde. Acoperisul sub care se adaposteste. Carcasa unei scantei spirituale. Coconul in care ideile se transforma in idealuri.

...fara idei.

Pacat ca uneori ele nu vin deloc. Important e sa-ti doresti. Altfel esti la fel de util ca un veceu si la fel de interesant ca un . E timp pentru toate, masurandu-ne inconstienta intr-un curaj naiv. Chiar daca traim in aceasta societate "evoluata", nebuna, ilogica si chiar prosteasca uneori, nu trebuie sa renuntam la gandurile noastre pe care nu ni le poate lua nimeni. E ultimul refugiu. E singurul mod de a incepe o schimbare.

"Concentrati in metropole, condusi de GPS,
Vom renunta la creier caci se pare ca gandim prea des,
Nu mai exista ghetouri am dat control-alt-del,
Avem sanse mari sa reusim sa fim toti la fel." - Parazitii.

Sa gandim cu grija...

"Minoritatile au drepturi, majoritatea nu.
E secolul restrictiilor, indiferent de ce crezi tu.
Globalizand informatii am ajuns sa cred ca sunt defect,
Oare de ce nu pot discrimina dupa aspect?
Libertatea e un concept total depasit
Avem onoarea de a fi monitorizati prin satelit." - Parazitii.

...sau nu ne vom alege cu nimic.

Un comentariu :

  1. Pentru "a pune in practică" "ideile" avem nevoie de multă sau chiar foarte multă voinţă... in societatea actuala există vointă doar atunci când se fură... nu vreau să fac politică dar "guvernanţii" sunt în pană de idei de mult... si prostesc populaţia cum vor... hai sa lăsăm parcurile si spaţiile verzi din oraşe şi să construim cât mai multe Mall-uri... aşa ca fapt divers... dar staţi!!!... mai bine facem un vaccin antigripal ... că doar suntem mai uşor de controlat cu o binemeritată doză de mercur in organism.... îmi cer scuze pentru "pana de idei" si comentariul puţin aberant ... dar din virtutea inerţiei tot am să-i dau "post"

    RăspundețiȘtergere